Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel. 

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani.

A hiba észlelésének időpontja: 2021.01.12.

MORZSÁK

TARTALOM:Célcsoport: Álláskeresők/munkanélküliek

ikonTalálat szűkítése

?

Találat szűkítése

  Rendezési lehetőségek :
  • Hatósági engedélyek

   2021. február 26., péntek - Ügyintézés

   A hatósági engedélyek témakörében a hatósági erkölcsi bizonyítvány, az egyéni vállalkozói igazolvány, a fegyvertartási engedély esetében azzal foglalkozunk, hogy hol, milyen hatóság, milyen tartalommal jogosult kiadni ezeket az engedélyeket. Külön ejtünk szót a közterület használati hozzájárulásról.

  • Munkakeresés

   2021. február 26., péntek - Ügyintézés

   Az állam különféle támogatásokkal segíti, ösztönzi az állampolgárokat és a munkáltatókat, hogy minél többen jussanak munkához. Ezek közé tartoznak pl.: az álláskeresési járadék, álláskeresési segély és az álláskeresők költségtérítése, a foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatások, a képzések elősegítése. Írunk még a munkavállalás lehetőségeiről az EU-ban, a pályáztatási rendszerekről, az aktív korúak ellátásáról, valamint a munkanélküliek támogatásáról.

  • Cég alapítása

   2020. szeptember 16., szerda - Ügyintézés

   Bemutatjuk, miként lehet a különféle típusú vállalkozásokat megalapítani, valamint hogyan működik az elektronikus cégeljárás.

  • Állásbejelentés

   2019. február 18., hétfő - Ügyintézés

   Virtuális Munkaerőpiaci portál, állásbejelentés dokumentumai, foglalkozásleírások, szervezetkereső, állásbejelentés, támogatások, EU-s programok - hírek

    

  • Állásajánlatok

   2019. február 18., hétfő - Ügyintézés

   A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat állásajánlatai.

   A szolgálat honlapján megyék, kirendeltségi körzetek és települések, valamint végzettség és elvárt nettó bér alapján is kereshet az állásajánlatok között. 

  • Külföldi letelepedés bejelentése - Webes ügysegéd

   2017. február 3., péntek - Ügyintézés

   Amennyiben Ön Magyarország területét a külföldi letelepedés szándékával kívánja elhagyni, itt nyújthatja be erről szóló nyilatkozatát. Az eljárás illetékmentes.

  • Erkölcsi bizonyítvány online ügyintézés - Webes ügysegéd

   2016. december 5., hétfő - Ügyintézés

   A Webes Ügysegéd alkalmazásával teljes egészében elektronikus alapokra került a hatósági erkölcsi bizonyítványokkal kapcsolatos ügyintézés. Az ügyfelek alkalmazás segítségével igényelhetnek erkölcsi bizonyítványt, ellenőrizhetnek erkölcsi bizonyítványokat és tájékoztatást kérhetnek a bűnügyi nyilvántartásban kezelt adatokról.

   Az Ügysegéd használatához a legtöbb ügytípus esetén Ügyfélkapu regisztráció vagy Telefonos Azonosításra vonatkozó regisztráció szükséges. Kivételt jelent az erkölcsi bizonyítványok ellenőrzése, amely regisztráció nélkül is használható.

   A hatósági erkölcsi bizonyítvány kiadása iránti eljárás évente négy alkalommal illetékmentes. Amennyiben a folyó évben az ötödik vagy annál több alkalommal indít eljárást, az első fokú közigazgatási eljárásért fizetendő, általános tételű eljárási illetéket (3000 forintot) kell fizetni.

    

   Erkölcsi bizonyítvány igénylésének egyéb módjai:

   • OkmányApp - További ügyek menüpont
   • Telefonos igénylés - 1818 (vagy: 550 1858) / 4.2. menüpont

   A szolgáltatás használatához Telefonos azonosítás  szükséges.

    

  • Munkaügyi központok

   2015. szeptember 17., csütörtök - Ügyintézés

   A munkaügyi központok a fővárosi és megyei kormányhivatalok székhelyein találhatók, és azok foglalkoztatási, munkaerő-piaci feladatokat ellátó szakigazgatási szerveiként működnek. A kirendeltségek a járási hivatalok részeként nyújtanak segítséget az állampolgároknak.
    
  • 44 millió euró uniós támogatásban részesülhetnek az éghajlat-politikai projektek 2014-ben

   2014. július 16., szerda - Hírközpont - elem típusa: sajtóközlemény

   Összesen több mint 44 millió euróra pályázhatnak a köz-, magán- és civil szféra szereplői az Európai Unió LIFE Éghajlat-politikai Alprogramja keretében 2014-ben. A LIFE program idei pályázati felhívásai 2014. június 18-án jelentek meg.

  • Egyszerűsített munkaviszony bejelentése

   2012. január 11., szerda - Ügyintézés

   Egyszerűsített foglalkoztatás 2010. augusztus 1-jétől a 2010. évi LXXV. törvény rendelkezései szerint létesíthető munkaviszony.

   Egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony:

   • alkalmi munka,
   • mezőgazdasági idénymunka,
   • turisztikai idénymunka,
   • filmipari statiszta.

   Az egyszerűsített munkaviszonyt a munkáltató köteles bejelenteni.

   A munkáltató bejelentési kötelezettségét - választása szerint – elektronikus úton, központi elektronikus szolgáltató rendszeren keresztül (ügyfélkapu) vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül telefonon teljesítheti (185-ös kék szám).

   A bejelentés papíron, postai úton vagy személyesen történő benyújtására nincs lehetőség.

   Az elektronikus bejelentéshez ki kell tölteni a 17T1042E jelű elektronikus adatlapot, és ezt az ügyfélkapun keresztül kell megküldeni az állami adóhatóság részére. Az adóhatóság részére teljesített bejelentés esetleges visszavonására és módosítására - így különösen a munkaidő változása, illetve a munkavégzés meghiúsulása esetén -, a bejelentett adatokban bekövetkezett változás bejelentésére is a 17T1042E jelű adatlap szolgál.

   Az adatlap kizárólag a NAV honlapjáról tölthető le, kereskedelmi forgalomban nem kapható.

   A NAV honlapján az adatlap, illetve a kitöltési útmutató újabb verziói jelenhetnek meg, ezért kérjük, hogy az adatlap kitöltése előtt a változásokat mindig szíveskedjen figyelemmel kísérni, és az adatlap legfrissebb verzióját használni!

   Telefonon történő bejelentés az elektronikus közszolgáltatásról szóló törvény szerint a központi elektronikus szolgáltató rendszerben működő központi ügyfélszolgálat által fenntartott ügyfélvonalon keresztül történik. a 185-ös országon belül helyi tarifával hívható hívószámon.

   Telefonon keresztül az alábbi adatok megadása kötelező:

   • Munkáltató adószáma
   • Bejelentő adóazonosító-jele
   • Munkavállaló adóazonosító-jele és TAJ-száma
   • Munkavégzés jellege (alkalmi, mezőgazdasági, turisztikai, háztartási vagy iskolaszövetkezeti)
   • Munkavégzés napjai (mettől meddig)

   Egyszerűsített munkaszerződés
    

  Listanézet beállítása